Pyreneittenpaimenkoira eli pyrri on palveluskoiraoikeudet omaava pieni, nokkela ja tehokas puurtaja. Hieman omapäinen ja herkkä, vartioimisviettiäkin omaava alkukantainen lammaspaimen Pyreneitten vuoristosta Ranskasta. Jos haluat elämääsi aktiviteettiä ja et pidä "sohvaperunasta" ota yhteyttä niin kerromme lisää.

Tästä koirasta saat väsymättömän, innokkaan ja iloisen harrastuskaverin. Pyrrillä on aina pilke silmäkulmassa, joten omistajalla tulee olla intoa ja ideoita. Et jää toimettomaksi, kun talossa on energiapakkaus. Koiran koko olemus vaatii menoa, reipasta toimintaa mutta myös aivotyötä. Rohkea, itsenäinen pyrri on kestävä ja omaa hyvän palautumiskyvyn. Hyvin motivoituneena se yltää harrastekoirana loistaviin suorituksiin.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin antaa koiran elää täysillä reippaasti liikkuen ja iloisesti leikkien - sinun kanssasi. Kun avaat ovesi pyrrille avaat samalla oven sydämeesi, jossa molemminpuolinen rakkaus ja kunnioitus ovat osa arkea.
 
Jos haluat olla onnellinen yhden päivän, ota känni
Jos haluat olla onnellinen kolme päivää, mene naimisiin
Jos haluat olla onnellinen kahdeksan päivää, hanki sika ja syö se
Jos haluat olla onnellinen lopun elämääsi, hanki pyrri

 

Pyrenean shepherd, pyrshep, is small, clever and efficient worker. Bit individual and sensitive with little guardinginstinct. Native sheepdog from Pyrenean Mountains in France.
If you want lots of activity and don`t like "soffapotatos", this could be breed for you.
 
From this breed you get tireless, eager and happy companion for hobbies. Pyrshep has always that something in her/his eyes, so owner must have passion and ideas. You have always something to do when you have this energic dog at home. Pyrshep`s hole outlook demands action. As a hobbydog, good motivated pyrshep can surprise you with excellent results.
 
But most important is afterall to let your friend enjoy about life with you.
When you open your door to pyrshep, you open door to your heart, where mutual love and honour are part of your everyday life.
 
If you want to be happy one day, get drunk.
If you want to be happy three days, get married.
If you want to be happy eight days, get pig and eat it.
If you want to be happy forever, get pyrshep.